Referenties Psybel/Psyned

Met jullie hulp hebben wij in korte tijd veel meer klanten in onze praktijk erbij gekregen.
Sabine - Psycholoog Leiden

Ik ervaar een enorme groei en aanwas in mijn praktijk sinds de site in de lucht is. Dank jullie wel!
Miranda - Psycholoog Heemskerk.

angsten

Angst heeft een functie
Angst is een nuttig gevoel. Bij angst komt het hormoon adrenaline vrij. Dit zorgt voor de “vecht of vlucht” reactie in gevaarlijke situaties. Maar als je angst aanhoudt nadat het gevaar geweken is dan wordt je angst een probleem. Niet de oorzaak van de angst. Uiteindelijk beheerst de angst je leven en belemmert je in je dagelijks functioneren.

Irrationele of overdreven angst stamt vaak uit het verleden. Ook verdrongen gevoelens spelen een rol. Angst is een emotie, maar kan lichamelijke symptomen veroorzaken die echt niet alleen tussen de oren zitten.

Hulp bij angst
Angststoornissen zijn goed te behandelen met cognitieve gedragstherapie. Deze therapie heeft als uitgangspunt dat je gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar verbonden zijn.

Je therapeut kijkt met jou naar jouw ideeën, zijn ze reëel? Verkeerd aangeleerd gedrag wordt omgezet in gezond gedrag. Via beïnvloeding van je denkbeelden kun je je gevoelstoestand veranderen. Met als resultaat verminderen van je klachten, zodat je je weer jezelf kunt voelen.

Heb je vragen over angst?
Stel deze GRATIS aan onze ervaren psychologen en klik door naar onze forum pagina.

Denk je dat je psychische problemen hebt? Test jezelf en doe de psybel zelftest, deze test duurt ongeveer 3 minuten en je krijgt direct online de uitslag.

Wij behandelen onder andere