Referenties Psybel/Psyned

Met jullie hulp hebben wij in korte tijd veel meer klanten in onze praktijk erbij gekregen.
Sabine - Psycholoog Leiden

Ik ervaar een enorme groei en aanwas in mijn praktijk sinds de site in de lucht is. Dank jullie wel!
Miranda - Psycholoog Heemskerk.

Naar een psycholoog

Alexander Mikolon: er wordt mij regelmatig gevraagd: met welke problemen gaat iemand naar een psycholoog?

Klachten, problemen en vragen
Ik krijgen echt de meest uiteenlopende vragen. Van slaapproblemen tot depressies, van vastgelopen relaties tot traumaverwerking. Niets is raar of vreemd, je kunt met al je vragen bij mij terecht.

Vier categorieën klachten
Om je een idee te geven, ik hanteer vier categorieën: vastzitten, angst hebben, pijn hebben en iets klopt er niet.


Je zit vast
- Je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is. En het lukt je niet dat te doorbreken.

Je bent bang - Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles dat je zou willen doen.

Je hebt pijn - De meeste klappen van het leven kun je alleen of met vrienden en familie aan. Maar soms niet. Dan kan een psycholoog je helpen.

Iets klopt niet - Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo? Iets klopt er niet.

Je weet het zelf het beste
Jouw klacht zit ‘van binnen’. Je kunt het niet zien of vergelijken met iemand anders. Meestal zijn het klachten of problemen die je moeilijk kunt uitleggen. Heb je een burn-out of ben je aan vakantie toe? Is je kind lekker druk of heeft hij ADHD? Vertrouw op je gevoel. Hetzelfde gevoel dat je hier op deze website bracht.

Je bent meer dan een klacht

Mijn uitgangspunt: jouw probleem is niet uniek, maar jij wel. Oftewel, we herkennen je klacht of vraag en weten welke methoden en technieken er zijn om het te lijf te gaan. En we hebben jou hard nodig; niet alleen je klacht, maar je talenten en vaardigheden.

Beter meteen bellen
Het is bijzonder lastig om voor jezelf te bepalen of je klacht nu ‘erg genoeg’ is om naar een psycholoog te gaan. Bij psybel hanteren we de vuistregel: dat je hier bent wil zeggen dat je:

1. je klacht serieus neemt
2. je het gevoel hebt dat je het niet helemaal zelf kunt.

Mijn beste advies is dan ook dat je even contact opneemt met één van de psychologen bij jou in de buurt. Wil of kun je dat niet, dan kun je ons altijd mailen, een zelftest doen of je vraag stellen in het forum.